produktionsbjaelke

 

Historien om DanHatch

 

Navnet DanHatch er en forkortelse for Danmark og det engelske ord Hatch, der betyder udrugning - eller det kan også forstås som en forkortelse for rugeri. Navnet kan således oversættes til ”Rugeriet Danmark”. Grunden til det engelsk klingende navn skal også ses på baggrund af DanHatchs internationale aktiviteter.

 

DanHatch er resultatet af en løbende fusion af rugeriaktiviteterne i Danmark - således overtog Knud Mølbjergs Rugeri A/S i 2003 aktiviteterne i Fællesrugeriet Amba og tog i den forbindelse navnet DanHatch. I 2005 blev A/S Holmegårds Rugeri i Sønderjylland ovetaget, inklusiv aktiviteterne i HRP kyllingefarme A/S og DanBroiler A/S. Du kan læse mere om DanBroiler via linket.

 

DanHatch overtog i 2009 30 pct. af aktiekapitalen i Polens største rugeri Hama Plus S.A. Dette ejerskab blev i 2010 udvidet til 70 pct., og fra medio 2012 har DanHatch været eneaktionær i Hama Plus S.A, der nu er kendt som DanHatch Poland. Du kan læse mere om DanHatch Poland via linket.

 

I 2010 overtog DanHatch svineproduktionsselskabet DanPiglet A/S, der var hel- eller delejer af 14 produktionsanlæg i Danmark og Tyskland. Du kan læse mere om DanPiglet A/S via linket.

 

                                                                                         

De gamle rugerivirksomheder bag DanHatch

 

Knud Mølbjergs Rugeri A/S

Rugeriet i Vrå blev grundlagt i 1939 af Knud Mølbjerg. Op igennem 1970’erne blev virksomheden gradvist overtaget af KFK. I 2002 skiftede ejerskabet til DLG, ØA (Danish Agro), Hedegaard A/S og Aarhusegnens Andel.

 

Fællesrugeriet Amba:

Rugeriet i Randers blev etableret i 1952 af Anders Thomsen. I 1967 blev det til et andelsrugeri ejet af rugeægsproducenter, hvor også opdrættere og slagtekyllingeproducenter havde mulighed for at være medlemmer.

 

A/S Holmegårds Rugeri

Rugeriet i Ragebøl blev opstartet i 1959 af Knud Jørgensen og overtaget af sønnerne Peter og Carsten Jørgensen i 1996. Rugeriet Højbo blev opkøbt i 2002.

 

 mølbjerg rugeri

Billedet er fra 1961 og er af det gamle Mølbjergs rugeri

Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.